Skip to main content

Vi sier som Forbrukerrådet – strøm er strøm

Med Slipper kan du vite at du aldri betaler for mye for strømmen. I en nylig artikkel tar Forbrukerrådet opp problematikken ved at de med dårligst råd betaler mest for strømmen. Dette har vi i Slipper lyst til å gjøre noe med. Vi sier som Forbrukerrådet – strøm er strøm.

Inger Lise Blyverket fra Forbrukerrådet: Strøm er det ikke mulig å klare seg uten.
Inger Lise Blyverket fra Forbrukerrådet: Strøm er det ikke mulig å klare seg uten.

«Strøm er strøm»

Burde det være enklere å være strømkunde i Norge? Det mener i alle fall direktøren i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, som kom med utsagnet om at strømmarkedet «… burde egentlig vært et veldig enkelt marked for oss forbrukere å navigere i, i og med at strøm er strøm» på Dagsnytt 18 den 16.10.2021.

Lett er det ikke, men vi er helt enig i at strømmarkedet burde være mye lettere for oss forbrukere. Derfor laget vi Slipper – tjenesten som hjelper deg med å finne og bestille de til enhver tid beste avtalene.

Alle strømavtaler er billige, eller?

Vi har til gode å se en strømavtale som markedsføres som dyr. Tvert imot markedsføres nesten alle strømavtaler som rimelige, totalt uavhengig av hva den faktiske prisen på avtalen er. Problemet er at alle strømavtaler ikke kan være billigst. Da hadde det vært usedvanlig enkelt å være strømkunde i dag – og det er det ikke.

I tillegg finnes det en stor andel nordmenn (54.000 i følge Forbrukerrådet) som ikke har en strømleverandør eller strømavtale, men som har det som kalles pliktstrøm via sin netteier. Pliktstrøm har er en helt grei pris de første seks ukene, før prisen deretter øker kraftig. Dette er en ordning for å påskynde at vi forbrukere faktisk bestiller en strømavtale. Men hvilken skal du velge? Det finnes over 150 forskjellige strømselskaper å velge mellom og minst fem ganger så mange avtaler. Vi i Slipper hjelper deg med å finne frem i denne jungelen av strømavtaler. 

Den dyreste avtalen på Forbrukerrådets strøm oversikt strømpris.no er 2,5 ganger billigere enn pliktstrøm
Den dyreste avtalen på Forbrukerrådets strømpris.no er 2,5 ganger billigere enn pliktstrøm

Hvorfor Slipper?

  • Tjenesten sørger for at du alltid har de billigste strømavtalene.

  • Det eneste du trenger er å registrere deg.

  • Vi sender deg en spareslipp hver måned som viser hvor mye penger du har spart.

Strømregning direkte i nettbanken

Faktura fra strømselskapene dukker opp i nettbanken din, uansett hvilket strømselskap vi bytter deg til. Du kan altså betale strømregning på faktura med ett enkelt tastetrykk, uten å fylle inn lange KID nr og bruke tid på manuelle betalinger. Det blir med andre ord enkelt og greit å betale strømregningen – den eneste forskjellen er at prisen blir lavere.

Du har selvfølgelig muligheten til å sette opp avtalegiro dersom du ønsker det.

Gjør det selv

Å følge med på strømleverandører er det mulig å gjøre selv. Vi deler gjerne tipsene våre dersom du ønsker det – Slipper er en tjeneste for de som ønsker å slippe.

Eksempler på strømleverandører i Norge:

Følg med på hvor mye penger du sparer med spareslippen vi sender hver måned.
Følg med på hvor mye penger du sparer med spareslippen vi sender hver måned.

Bruk pengene på noe gøy – ikke på unødvendig dyr strøm

Det finnes utallige morsomme ting å bruke penger på. Dyre strømregninger er absolutt ikke en av de. Som kunde hos Slipper vil du spare betydelige summer, som du kan bruke på sommerferier, julegaver og flere golfkøller. Det går raskt å bytte, som betyr at du kan allokere pengene til mer attraktive bruksområder med en gang.

Forbrukerrådet – strøm og nettleie, hva er forskjellen?

Strømregningen er for all strøm du bruker. Strømselskapene kjøper strøm på børsen Nordpool, og videreselger det til kunder. Nettleie er regningen du får for vedlikehold og utbygging av strømnettet (kabler og strømmaster), og for transportering av strøm til stikkontakten din.

Nå som det har åpnet for at strømselskap kan tilby nettleie og strøm på samme faktura er det mange som tror at begge er en del av strømregningen, når det egentlig er to forskjellige produkter fra to forskjellige selskaper.

slipper

Lurer du på noe?

Ønsker du å vite mer om Slipper kan du titte innom spørsmålssiden vår, eller legge igjen en beskjed i kontaktskjemaet vårt, så kontakter vi deg på e-post. Når du har fått svar på det du lurer på, og liker det du leser kan du enkelt registrere deg hos oss: