Skip to main content

Norges billigste strømselskap 2022

Hva er Norges billigste strømselskap - Slipper tar en vurdering

Komplisert å kåre Norges billigste strømselskap

I strømbransjen er det ikke mangel på selskaper som sier de er billigst – og vi har til gode å finne et selskap som sier de er dyrere enn andre. Så hvem er Norges billigste strømselskap? Det finnes dessverre ikke et fasitsvar, selv om vi gjerne skulle ha laget en «topp 10 beste strømselskap» liste. Den enkle forklaringen er at det finnes så mange ulike strømavtaler, og prisene endrer seg stadig vekk. Det som er den beste strømavtalen i dag kan faktisk være en kjempedyr strømavtale neste uke – og visa versa. Frustrerende, ikke sant?

Dersom målet er å alltid ha den beste strømavtalen forutsetter det at du følger med på de ulike strømavtalene hele tiden og bytter aktivt. Dette kan være gøy dersom du er interessert i strøm, men de fleste vil kanskje helst slippe å legge inn denne innsatsen. Derfor utviklet vi Slipper – en tjeneste som gjør denne jobben for deg – slik at du slipper å følge med på strømmarkedet.

Dersom du allikevel ønsker å holde deg til ett strømselskap finnes det heldigvis noen som vi mener skiller seg ut positivt i mengden. Det som kjennetegner disse strømselskapene er at de sjeldent (eller aldri) endrer prisene sine, kun tilbyr en strømavtale og sist, men ikke minst – faktisk er rimelige.

Tibber vs. Motkraft

Dersom tjenesten Slipper ikke fantes, er det spesielt to strømselskapene de ansatte i Slipper er samstemte om at de hadde vurdert å bytte til – Tibber eller Motkraft. Felles for begge disse selskapene er at de ønsker å bidra til et mer bærekraftig og rettferdig strømmarked – og det er en visjon vi deler!

*Både Tibber og Motkraft tilbyr kun spotprisavtaler, og ikke fastprisavtaler eller andre avtaletyper (variabel, forvaltning m.m).

Tibber

Tibber har på rekordtid (etablert i 2016) klart å bli en seriøs utfordrer til de største strømselskapene i Norge. De var kanskje det første strømselskapet i Norge som introduserte en helt ny måte å tenke på strøm: at den billigste strømmen er den du ikke bruker. Vi er helt enige!

For å underbygge dette budskapet utviklet de Norges første kule strømapp, og en lang rekke løsninger som skulle gjøre det enklere å bruke strøm smartere. Denne teknologien er det i dag flere strømselskap som tilbyr, og de fleste strømselskap har i dag en App.

Pris på strømavtalen til Tibber: spotpris + 1 øre/kWh + 39 kr/mnd.

Motkraft

Da vi hørte om Motkraft i 2021 falt vi nesten av kontorstolene. Motkraft er nemlig Norges første og eneste non-profit strømselskap. Utrolig kul ide!

Som et motsvar på det de kaller «gammeldags strøm-lureri» har Motkraft valgt å låse prisen på strømavtalen sin i 99 år, som vil si at de aller fleste kunder ikke trenger å bekymre seg for prisøkninger med det første.

Pris på strømavtalen til Motkraft: spotpris + 1 øre/kWh + 19 kr/mnd.

Hva er forskjellen på Tibber og Slipper?

Dette spørsmålet får vi ganske ofte – og det forstår vi godt! Det artige svaret er at Slipper faktisk gjør det mange tror at Tibber gjør. Tibber er et strømselskap på lik linje med Fjordkraft osv., og de tilbyr kun en strømavtale: spotpris + 1 øre/kWh + 39 kr/mnd. Det er en god avtale, men ikke god nok til å få tittelen som Norges billigste strømselskap.

Slipper er ikke et strømselskap, men Norges første automatiserte byttetjeneste av strømavtaler. Vi jobber for at du alltid skal ha den beste strømavtalen. Og selv om Tibber sin strømavtale er god, så finnes det bedre strømavtaler der ute – og det er de vi bestiller på dine vegne når du blir Slipper kunde.

Kan dere slå Motkraft sin strømavtale?

Det høres kanskje litt paradoksalt ut siden Motkraft er et non-profit strømselskap, men svaret er faktisk ja. Selv om motkraft sin strømavtale er god, så finnes det bedre strømavtaler der ute – og da kvalifiserer heller ikke Motkraft til tittelen som Norges billigste strømselskap. Slipper er en tjeneste som automatisk bytter deg til de beste strømavtalene – og det har faktisk ikke på noe tidspunkt vært Motkraft sin strømavtale.

Andre strømselskap vi kan anbefale:

Dersom du har ett av strømselskapene på listen nedenfor kan vi trygt si at du ikke blir lurt i dag. Det finnes sannsynligvis bedre strømavtaler på markedet, men det disse selskapene har til felles er at de kun tilbyr en rimelig spotprisavtale med minimalt påslag og relativt lavt fastledd.

  • Klarkraft – Spotpris + 0,5 øre/kWh + 35 kr/mnd
  • Elekt – Spotpris + 1 øre/kWh + 0 kr/mnd
  • Vibb – Spotpris + 0 øre/kWh + 0 kr/mnd (+ 39 kr/mnd for app)
  • Talkmore strøm – Spotpris + 0 øre/kWh + 49 kr/mnd
  • Cicle K – Spotpris + 1 øre/kWh + 39 kr/mnd
  • Elkompis – Spotpris + 1 øre/kWh + 34 kr/mnd

Billigste strømselskap er faktisk individuelt

Det er også verdt å nevne at hvilken strømavtale som er billigst faktisk er individuelt, ettersom det avhenger av hvor høyt strømforbruk du har. En avtale med 0 kr i fastledd og 1 øre/kWh i påslag vil være rimeligere for kunder med lavt forbruk, mens en avtale med 39 kr i fastledd og 0 øre/kWh i påslag vil være rimeligere for kunder med høyt forbruk.

La oss gå gjennom et par eksempler:


Kunde med høyt forbruk (f.eks. 5000 kWh på en måned):

1 øre/kWh i påslag tilsvarer 50 kr (dyrere enn 39 kr/mnd)


Kunde med lavt forbruk (f.eks. 100 kWh):

1 øre/kWh i påslag tilsvarer 1 kr (rimeligere enn 39 kr/mnd)