Skip to main content

Topp 5 sparetips på strøm!

Det finnes en haug ulike sparetips på strøm der ute. Her har vi samlet de 5 enkleste sparetipsene som kan spare deg flere tusen kroner i året – nesten uten innsats!

1. Bli Slipper kunde

Dette er både det enkleste og mest lønnsomme sparetipset. Det er faktisk overraskende mye penger å spare på å velge riktig strømavtale, og Slipper er en helt ny type tjeneste som sørger for at du alltid har de beste strømavtalene. Du som kunde trenger altså ikke å løfte en finger – og sparer automatisk penger hver måned!

I 2021 sparte en gjennomsnittlig Slipper kunde nesten 3 708 kr.

2. Skru ned temperatur med 1 grad (eller 2)

Ifølge en undersøkelse utført av strømselskapet Tibber kan du redusere strømforbruket i hjemmet med ca. 5% dersom du senker temperaturen med 1 grad. For de fleste vil dette være et enkelt og relativt smertefritt tiltak å innføre. Kanskje på tide å innvie den hjemmestrikka ullgenseren du fikk til jul?

I 2021 kunne en gjennomsnittlig husstand spare ca. 1 000 kr på dette tiltaket.

Et annet tips kan være å dele inn hjemmet ditt i «soner». Lukk døren til rom hvor du ikke trenger like mye komfort som i stua – dette kan være soverom, gjesterom, gang og lignende.

3. Husk å ta ut laderen

Laderne dine trekker faktisk strøm hele tiden, også når de bare står i stikkontakten uten å være koblet til en smart dings eller en mobiltelefon. Elvia, Norges største nettselskap, anbefaler alltid å trekke ut laderen – men først og fremst på grunn av faren for brann.

To fluer i en smekk: spar penger på strøm og unngå brann (det kan fort bli veldig dyrt).

4. Følg med på spotprisen!

Spotprisen kan svinge mye, og forskjellen på den billigste og dyreste timen i løpet av et døgn kan være enorm. Dersom du har en spotprisavtale (det store flertall i Norge har dette) kan det være mye penger å spare på å endre litt på forbruksvanene dine. Vi sier ikke at du skal spise middag midt på natten, men kanskje du kan bytte ut morgendusjen med en kveldsdusj?

Mange kan spare en tusenlapp i året bare ved å dusje «smart» (eller kortere!)

5. Ikke følg med på spotprisen! (men lær deg disse tommelfingerreglene)

Ikke alle ønsker eller har muligheten til å følge med på spotprisen time for time hver dag. Da kan det være greit å være klar over disse tre tommelfingerreglene:

  1. Spotprisen er gjerne dyrest i «rushtidene», altså tidlig på morgenen når alle skal dusje og rett etter jobb når alle kommer hjem og skal lage middag samtidig.
  2. Spotprisen er gjerne litt rimeligere i helgen enn på hverdager.
  3. Spotprisen faller gjerne gradvis utover kvelden etter kl. 20.

Vi tipper du kan spare en tusenlapp i året bare ved å ha et bevisst forhold til disse tommelfingerreglene!